Skip to content
Jocs de taula

7 wonders

¿Qui governarà millor una de les 7 grans ciutats del món antic? El Seven Wonders és un joc de taula amb cartes amb una gestió econòmica molt senzilla ambientada en la governança de les ciutats amb meravelles del món antic.

A somdejocs.cat us invitem a coneixe’l.

Número de jugadors:2 a 7 jugadors

Temps de preparació:
1 minuts
Temps de joc:30 minuts
Edat:A partir de 10 anys
Temàtica:Històrica
Tipus de joc:Estratègia
Mecànica de joc: Draft i col·lecció de sets
Taula de consulta resum

Objectiu del Joc 7 Wonders

Guanya la partida que tingui més punts al final de la partida. El joc consta de 3 eres, que són 3 rondes de joc. Al final de cada ronda es calculen els punts de potència militar entre ciutats contigües i al final de la 3a roda, es calculen tots els punts.

Resum de partida al Joc Seven Wonders

La dinàmica d’aquest joc de cartes és la mateixa en cada una de les rondes de joc, l’únic que varia és que les cartes a mesura que avancem d’era són més determinants o potents per fer punts.

Cada ronda es reparteixen aleatòriament totes les cartes preparades de l’era entre tots els jugadors. A partir d’aquí cada torn:

 1. El jugador ha de decidir quina carta de la seva mà jugarà segons l’estratègia que vulgui desenvolupar i les cartes i recursos que disposi en aquell moment.
 2. Un cop s’hagi decidit, la baixa posant-la davant seu, revisant els recursos necessaris i pagant als jugadors que calguin.
 3. Un cop s’hagi jugat la carta, passa la resta de cartes de la mà al jugador del costat (depenent de l’era el sentit és horari o antihorari). Per anar bé, tots els jugadors han de fer alhora el moviment de passar cartes.
Un exemple de tauler d’un jugador durant el desenvolupament d’una partida al 7 wonders.

Com juguem una carta

Cada carta té a la cantonada superior esquerra, el cost en recursos per poder-la baixar. Els recursos es produeixen des de cartes que ja disposis, els taulers de les meravelles de cada ciutat que ve al principi de la partida o bé de recursos dels jugadors de la teva dreta o esquerra que en aquest cas hauràs de pagar pel mòdic preu de dues monedes d’or.

Carta de potència militar: es pot observar els 2 graus de potència que et dóna que són els escuts amb espasa així com el cost en recursos que té construir-la a dalt a l’esquerra, dos d’or i un de fusta.

Detalls sobre el joc 7 wonders

Jugar al 7 Wonders, un cop tens clara la dinàmica que s’aprèn fàcilment, és molt ràpid. Com sol passar en tots els jocs de taula, com més jugadors hi ha, més divertit és, ja que pot haver-hi més coincidència estratègica i a més competència, més diversió.

Més enllà de l’ambientació, és una passa més enllà als jocs tipus draft i col·lecció de sets, si partim del Sushi Go, ja que s’afegeix la dificultat de gestió de recursos juntament amb l’estratègia d’aconseguir els màxims punts possibles.

Les cartes mostrades en aquesta versió, són d’una edició antiga, però el joc s’ha reeditat amb la mateixa dinàmica però amb un nou disseny.

L’apunt de Somdejocs

Un dels punts més divertits del Seven Wonders és que hi ha un moment de la partida on has de prioritzar o potenciar la teva estratègia de fer punts o boicotejar que els altres en facin (o les dues alhora).

Tu saps quines cartes passes al company i totes les cartes baixades són vistes. Sota la meravella, pots construir fins a 3 cartes per partida que ningú veu i pots aprofitar per torpedinar l’estratègia del company alhora que potencies la teva de fer punts.

Anotació

No està entre els objectius d’aquesta ressenya ser un manual del joc, sinó fer un resum de per què creiem que és un bon joc segons el nostre parer.

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Asmodee
  Nom del producte
  7 Wonders
  Preu
  EUR 44.99
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock