Skip to content
Jocs de taula

Dobble

¿Qui serà més ràpid de trobar el dibuix comú? El Dobble és un joc de taula per molts jugadors que us farà passar una bona estona. Compte que esgota! A somdejocs.cat us invitem a coneixe’l.

comprar dobble
Número de jugadors:2 a 8 jugadors

Temps de preparació:
1 minuts
Temps de joc:15 minuts
Edat:A partir de 6 anys
Temàtica:no en té
Tipus de joc:agudesa visual
Mecànica de joc: No aplica
Taula de consulta resum

Objectiu del joc Dobble

Guanya la partida que tingui més cartes rodones de dobble.

Resum de partida al Dobble

La dinàmica d’aquest joc de cartes visual consisteix en sempre trobar un dibuix repetit en dues cartes rodones diferents. Sempre hi ha un objecte repetit en dues cartes. Sempre! Qui els troba primer ho diu en veu alta.

comprar dobble juego de mesa
Per exemple, en aquestes 3 cartes escollides a l’atzar, trobem que les dues de baix comparteixen un dibuix, la de la dreta amb la de dalt un altre, la de l’esquerra amb la de dalt una altra. La solució la trobaràs al final de l’article!

Sabent que sempre hi ha dos dibuixos que coincideixen, dobble proposa una sèrie de minijocs:

 • La torre: Cada jugador agafa una carta de la pila i la deixa davant seu boca avall o bocaterrosa. Es crea una pila de cartes al mig de la taula boca amunt. A la de 3, cadascú gira la seva carta i qui primer trobi l’element comú entre la seva carta i la central guanya la carta central que la posarà a la seva pila i el joc torna a començar. S’acaba quan s’acabi la pila central.
 • El pou: La dinàmica és exactament igual que la torre, però aquí cadascú comença amb una pila boca avall que anirà descobrint a cada ronda. Qui la guanya posa una carta boca amunt i torna a començar. Guanya qui es quedi sense cartes.
 • La patata calenta: cada jugador agafa una carta de la pila i la posa a la mà amagant els dibuixo. A la de 3, tombeu la mà a l’hora i qui primer trobi un element en comú amb qualsevol de les altres cartes, dóna totes les cartes que tingui a la mà. Perd la ronda qui es quedi amb totes les cartes. Es poden pactar el nombre de rondes prèviament.
 • El regal enverinat: És exactament igual a la torre, però la gràcia és que has de trobar elements en comú entre la carta central i la carta d’un altre jugador, qui primer la trobi el jugador es carrega amb la carta central com a regal enverinat a causa del fet que guanya qui menys cartes tingui un cop la pila central s’acabi.
 • Trio: Col·loca la pila central boca avall i col·loca 9 cartes boca amunt en columnes de 3. El primer jugador que trobi un objecte en tres cartes, les agafa i se les queda. Es tornen a omplir els buits amb 3 cartes de la pila i tornem a començar. Guanya qui més cartes tingui quan s’acabi la pila.

Detalls sobre el joc Dobble

El dobble és un del joc de cartes que ha agafat volada els últims anys que té molt bon reforç d’habilitats específiques per tothom com són:

 • L’agudesa visual: el fet que les imatges es presentin en cada carta en diferents orientacions i mides fa que es practiqui mol aquesta habilitat. A mesura que vas fent partides, t’habitues als dibuixos i guanyes en competitivitat.
 • L’atenció: Potser aquest punt és el més destacable perquè, fins i tot els adults, si no juguen amb el 100% d’atenció, és complicat guanyar rondes. De fet, un cop portis una estona jugant, t’adonaràs que encara que sempre sigui mentida, esgota!

Recomanem comprar aquest joc per què és de fàcil transportar, ve en una capseta de llauna i el pots treure en qualsevol moment. A més a més la preparació és tan ràpida que sempre es pot fer una mini partideta. Per la nostra experiència, els nens tenen molta facilitat per jugar a aquest joc cosa que fa que la predisposició sempre sigui més alta.

Solució del exemple proposat

Com bé deus haver descobert, la solució és el gat, el sol i la tortuga.

comprar dobble juego de mesa

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Asmodee
  Nom del producte
  Dobble
  Preu
  EUR 14.24
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock