Skip to content
Jocs de taula

La Fallera Calavera

La Fallera Calavera és el joc de cartes valencià, com diu el seu autor Enric Aguilar. Un joc de batalles entre tòtems de la mitologia valenciana, moderna i antiga, amb unes il·lustracions excel·lents de l’Esther Mendez, el fan una gran opció per qui busca un joc de taula en català.

la fallera calavera comprar
Número de jugadors:2 a 5 jugadors
Temps de preparació o set up1 minut
Temps de joc:20 – 40 minuts
Edat:A partir de 10 anys
Temàtica:Cultura Valenciana
Tipus de joc:Joc de cartes
Mecànica principal:
Taula de consulta resum

Objectiu del joc la Fallera Calavera

A causa d’un error del dispositiu de seguretat, un petard de la mascletà arriba a ferir de mort a la fallera major. Evidentment, aquesta coincidència astral, fa que la fallera es converteixi en zombi i vulgui acabar amb el món. L’única manera de calmar els seus ànims és… fent una bona paella! El primer que reuneixi 5 ingredients, guanya!

Resum de partida

Abans d’explicar el desenvolupament de la partida hem de resumir els 3 tipus de cartes del joc:

 • Cartes de tresors: Tenen la calavera groga a dalt a l’esquerra, sempre s’han de posar davant teu per tal que tothom les pugui veure i bàsicament són:
  • Els ingredients que hem d’aconseguir i conservar per guanyar la partida. Al costat de la calavera tenen un símbol d’admiració (!).
  • Tresors a la venda: pots descartar-les i robar el número de cartes que s’indica. Al costat de la calavera tenen un símbol d’estrella (★).
  • Altres tresors: Cada una és única i és autoexplicativa. Tenen un signe d’interrogació (?) al costat de la calavera.
juego la fallera calavera
Cartes de tresor
 • Cartes de batalles: Són les cartes ocultes que sempre estaran a la mà. Tenen la calavera vermella i al costat un atribut d’atac i de defensa, i addicionalment n’hi ha amb alguna habilitat especial que s’explica a la mateixa carta. Quan es declara la batalla per un ingredient, un jugador agafa una carta i es contrasten els resultats d’atac amb el de defensa per saber si es furta l’ingredient.
la fallera calavera comprar
Cartes de batalla
 • Cartes especials: Són cartes en mà, que resten ocultes als altres jugadors i tenen la calavera de color blanc. Són cartes autoexplicatives i totes són distintes. Com poden entrar en joc dues cartes especials, es poden generar en contradiccions entre elles, per això hi ha un nivell al costat de la calavera. Si hi ha conflicte, la carta amb més nivell guanya.
comprar la fallera calavera
Cartes especials

Una partida a la fallera calavera es desenvolupa per torns on sempre es compleix:

 • Només es pot fer una acció per torn, si no s’indica el contrari excepcionalment en una carta.
 • Les cartes són d’un sol ús. Un cop jugades les descartes i s’apilen al cementiri.

Es reparteixen 7 cartes per jugadors i comença la partida. Es situen els tresors davant teu, i comença qui menys cartes li quedin a la mà.

Les accions que es poden fer son:

 • Descartar un tresor, per agafar noves cartes.
 • Fer servir una carta de batalla per robar un tresor.
 • Fer servir una carta especial amb l’efecte assignat.
 • Fer almoina, robant una carta de la pila.

Detalls sobre el joc de taula La Fallera Calavera

Com heu pogut comprovar, la dinàmica de joc de la Fallera Calavera és senzill, especialment les batalles pels ingredients que es el pilar del joc. Potser les cartes especials lligades als nivells tenen un pèl més de dificultat, però amb un parell de partides queda superat sense problemes.

El fet de saber qui guanya en tot moment i que la partida pugui canviar com un mitjó fa que es mantingui l’atenció de tots els jugadors fins al final.

L’apunt de Somdejocs

La Fallera Calavera és més que un joc en el sentit que aprofundeix d’una manera còmica en la cultura, i per què no dir-ho, en la mitologia valenciana. Per fer-ho, ha triat caricatures de personatges històrics, com Jaume I, personatges de la televisió valenciana del segle passat o polítics recents i els fa batallar pels ingredients de la paella.

A més a més, cada carta et regala una dita o un comentari escrit en valencià que amaneix la partida amb molta gràcia, especialment les primeres partides.

A Somdejocs, vam comprar La Fallera Calavera al saló de jocs de Barcelona DAU i vam poder fer un parell de partides de promoció amb l’autor i a més a més ens va obsequiar amb una carta de col·leccionista. S’agraeix!

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Enric Aguilar
  Nom del producte
  La Fallera Calavera
  Preu
  EUR 19.60
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock