Skip to content
Jocs de taula

Ensalada de Puntos

Ensalada de Puntos és d’aquells jocs que sempre venen de gust jugar, ja que són fàcils de muntar i senzills d’explicar.

Número de jugadors:2 a 6 jugadors
Temps de preparació o set up1 minut
Temps de joc:15 minuts
Edat:A partir de 8 anys
Temàtica:Vegetal
Tipus de joc:Filler
Mecànica principal:Col·lecció de sets
Taula de consulta resum

Objectiu del joc Ensalada de Puntos

L’objectiu d’Ensalada de Puntos, tal com diu el nom, és aconseguir fer la millor amanida amb els ingredients que ens proporcionin més punts.

Resum de partida a Ensalada de Puntos

Una de les característiques úniques d’aquest joc és que s’usen les dues cares de les cartes, en una de les cares hi trobarem 6 tipus de vegetals diferents, en l’altra, formes de puntuar amb aquests ingredients.

Cartes de Vegetal
Cartes de puntuació

En començar la partida disposarem les cartes segons la següent imatge, creant un mercat de vegetals i 3 piles de cartes de puntuació.

Setup inicial

En cada torn, el jugador haurà d’escollir entre agafar dues cartes de vegetals o bé una carta de puntuació. Si agafa les cartes de vegetals, es reposarà el mercat girant les cartes de puntuació de la columna corresponent.

La partida finalitza quan s’acabin tant les cartes de puntuació com les de mercat. És el moment que cada jugador compti el nombre total de punts tenint en compte únicament els vegetals i les cartes de puntuació que ha agafat durant la partida. Una carta mateixa carta de vegetal pot fer-se servir per puntuar en diferents cartes de puntuació.

Detalls sobre el joc de cartes Ensalada de Puntos

Ensalada de Puntos és d’aquells jocs que s’expliquen en un moment i, junt amb el format de llauna que el conté, el fan perfecte per dur-lo de viatge o per jugar en una terrasseta prenent alguna cosa. Aquest format de capsa metàl·lica també el podem trobar en altres jocs d’estil similar com el Sushi Go!

Sobre el nombre de jugadors cal dir que a 2 jugadors, en haver-hi menys cartes en joc, la partida potser es fa molt curta. Nosaltres l’hem gaudit a 3 i 4 jugadors, a 5 o 6 jugadors la partida perd tensió estratègica, tot i que amb aquest tipus de jocs és un problema menor.

Un consell. Si jugueu diverses partides seguides, assegureu-vos de barrejar molt bé les cartes. En ser un joc en què cada jugador ha de col·leccionar verdures d’un mateix tipus, en recollir el joc, és fàcil que les cartes quedin agrupades per tipus de vegetals fent que, si no barregem bé, a la partida següent ens puguem trobar amb què, al mercat, només hi surten d’un mateix tipus de vegetal.

L’apunt de Somdejocs

Allò que fa divertit el joc Ensalada de Puntos és, com en tot joc de col·lecció de sets, poder aconseguir del mercat aquells vegetals o puntuacions que fan que anem acumulant punts de victòria. També és divertida la tensió que es genera quan esperes que ningú robi aquella carta que necessites per complir alguna carta de puntuació.

També és divertit estar pendent de les cartes que necessita el jugador que va després en torn per no fer-li la partida fàcil i robar aquelles cartes que puguin interessar tant a tu com a ell.

Components

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Devir
  Nom del producte
  Ensalada de Puntos
  Preu
  EUR 12,95
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock