Skip to content
Jocs de taula

Piou Piou

¿Qui criarà els pollets més ràpidament? Piou piou o piu piu és un joc que s’ha convertit en un clàssic per introduir els més petits als jocs de cartes. Altament recomanable per què entreté als adults mentre juguen amb els nens.

piou piou djeco
Número de jugadors:2 a 5 jugadors
Temps de preparació o set up1 minut
Temps de joc:10 minuts
Edat:A partir de cinc anys
Temàtica:Granja
Tipus de joc:Estrategia
Mecànica de joc:
Taula de consulta resum

Objectiu del Piu piu

Guanya la partida qui aconsegueixi primer fer tres pollets.

comprar piou piou
Buscant els 3 pollets!

Resum de partida al Piou Piou

Preparem un pila d’ous al centre de la taula juntament amb la pila de cartes ben barrejades.

Cada jugador agafa 4 cartes de la pila i ha de recordar que cada cop que acabi el seu torn ha de tenir a les mans sempre 4 cartes.

Comença el jugador més jove, o qui decidiu. Quan comença un torn, el jugador té dues opcions:

 • Realitzar una acció.
 • Descartar una carta de la mà.

Un cop hagis triat que fas i jugades totes les cartes del torn, agafa les cartes de la pila fins a tenir-ne quatre a les mans, tant si és el teu torn com si no ho és.

Un cop s’acabin les cartes de la pila, es torna a barrejar i es torna a crear una nova pila.

Possibles accions del joc piou piou

Pots realitzar 3 accions al teu torn:

 1. Pondre un ou: Si tens a la mà, una carta d’un gall, una gallina i un niu, pots pondre un ou. Agafes un ou de la pila i te’l poses davant, descartant les 3 cartes anomenades.
 2. Fer un pollet: si tens un ou i tens dues cartes de gallines a la mà, pots transformar aquest ou en pollet donant-li la volta i descartant les dues cartes anomenades.
 3. Robar un ou: si disposes d’una carta de guineu a la mà, pots provar de robar un ou a algú. Per fer-ho li ensenyes la carta de la guineu i li prens un ou. Alerta! Si a qui li robes l’ou, té dues cartes de gall a la mà, pot jugar-les i aleshores l’atac de la guineu no es produeix i segueix conservant l’ou. Totes les cartes que s’hagin jugat tant d’atac com de defensa es descarten.
comprar piou piuo
Els diferents tipus de cartes del joc.

Detalls sobre el Piou piou de Djeco

Creiem que és un bon joc d’introducció als jocs de cartes per nens per diversos motius més enllà de l’estratègia d’aconseguir l’ou com més aviat millor.

Sempre en finalitzar el torn sempre has de tenir 4 cartes a la mà, això és una acció repetitiva que obliga estar al cas del joc i contar-les per part dels infants.

A més a més, tenir 4 cartes a la mà per jugar és fàcil. Hi ha altres jocs de cartes per nens que t’obliguen a tenir moltes cartes a la mà i pot arribar ser una mica difícil de gestionar depenent de l’edat.

Per finalitzar, el fet de poder robar ous i poder-se defensar fa que passar comptes i revisar greuges entre els jugadors, independentment de l’edat, augmenti la interacció i el temps entre els torns també sigui entretingut.

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Djeco
  Nom del producte
  Piou Piou
  Preu
  EUR 12.75
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock