Skip to content
Jocs de taula

El Monstre de Colors

El joc de taula El Monstre de Colors emmarca el món del llibre homònim en un petit joc de memòria cooperatiu on guiarà als més petits a expressar les seves emocions.

Número de jugadors:2 a 5 jugadors
Temps de preparació o set up1 minut
Temps de joc:15 minuts
Edat:A partir de 4 anys
Temàtica:Emocions
Tipus de joc:Infantil
Mecànica principal:
Taula de consulta resum

Objectiu del joc El monstre de Colors

L’objectiu del Monstre de Colors és descobrir les emocions que s’amaguen dins dels pots de forma col·laborativa, recollint les fitxes de les emocions.

Resum de partida al Monstre dels Colors

Per torns, es llança el dau especial. Pot sortir:

 • 1-2: el jugador pot moure el monstre dels colors els espais que marqui el dau, en el sentit que vulgui.
 • Espiral o remolí: pots moure el monstre allà on vulguis.
 • Nena: El jugador mou la nena a l’espai on sigui el monstre.

Quan el monstre de colors acaba el seu moviment en un espai que contingui una fitxa d’emoció, el jugador ha d’explicar a la resta de jugadors quelcom que li provoqui l’emoció corresponen al color de l’espai, una experiència, un record un objecte o un moment.

taulell monstre de colors

Un cop hagi explicat l’emoció, gira un del pots dels prestatges:

 • Si el pot és el mateix color que la fitxa, la fiquem al pot i el tornem a deixar al prestatge girat. I ja tindrem aquella emoció al sarró. N’hem d’aconseguir les 5: Alegria, Tristesa, Rabia, Por i Calma.
 • Si el pot no és l’adient, es torna la fitxa del color al tauler i es torna a deixar allà on estava. Ens hem de recordar per la propera vegada que algú torni a tenir aquella emoció.
 • Si finalment, el pot escollit mostra el garbuix d’emocions, el jugador ha d’intercanviar la posició de dos pots buits als prestatges i després hi deixa el pot del garbuix girat de manera que tothom el pugui veure. Si durant la partida surten els 3 garbuixos, el monstre marxa al llit confós i haurem de tornar a començar.

Detalls sobre el joc de taula el Monstre de Colors

El joc de memòria col·laboratiu és interessant per què més enllà de l’expressió de les emocions, el fet que tots els nens de la partida tinguin un objectiu en comú fa que, com la mateixa paraula diu, col·laborin entre ells i assenyalin on es troba l’emoció.

L’apunt de Somdejocs

Una part fonamental de la nostra educació i creixement com a persones és la capacitat de reconèixer i gestionar positivament les nostres emocions. Per sovint pels nanos és una tasca difícil identificar i parlar d’elles pel fort component personal que tenen.

El monstre de colors és un bon recurs (o excusa) dins d’un joc amb objectius per treballar les pròpies emocions dels nens i nenes.

Recomanem que hi hagi més d’un nen jugant per tal que vegin com tots s’obren. Si només treballem amb un, la tasca es més feixuga per què que els pares o mestres ens obrim ho donen per descomptat.

Index
  Resum
  product image
  Puntuació del creador
  1star1star1star1star1star
  Puntuació
  5 based on 1 votes
  Marca
  Devir
  Nom del producte
  El montre de colors
  Preu
  EUR 28.91
  Disponibilitat del producte
  Available in Stock