Skip to content
Jocs de taula

Devir iberia

Devir és una de les editorials més conegudes a Catalunya. Són els editors de l’arxiconegut Catan, però no tenen bon ull en la tria dels nous llançaments. Tenen seu a Barcelona i tenen especial sensibilitat en treure jocs de taula en català, punt que agraïm per aquells qui busquem la normalització de la nostra llengua en tots els àmbits.

Jocs de taula i Cartes Devir

A continuació nus presentem una selecció de jocs Devir amb una petita ressenya per si una fa gana de comprar-ne algun per gaudir-ne.

Carcassonne

tzolkin joc

Tzolkin

comprar ensalada de puntos

Ensalada de Puntos

Comprar catan joc de taula

Els colons de Catan

La Tripulación

Sushi GO!

Introducció a l’editorial Devir

Us acotem la presentació que fa el CEO de Devir Iberia de la seva empresa en la seva web traduida al català:

Ens agradaria presentar-te la nostra companyia i explicar-la filosofia que intentem transmetre, tant en els nostres productes com en les activitats que organitzem.

La nostra empresa és present amb oficines a diferents països de tot el món, com Brasil, Xile, Colòmbia, Espanya, Itàlia, Mèxic, Portugal i amb presència als mercats d’Amèrica i Europa. Des de la seva fundació el 1985, amb la primera oficina de Devir al Brasil, ens hem esforçat a oferir al públic aquells còmics, llibres, revistes o jocs que ens agraden. Només publiquem aquelles coses que diverteixen, que formen part de mons plens de fantasia. Històries per llegir, il·lustracions per admirar i jocs per gaudir, per fer servir la imaginació, la creativitat i la intel·ligència.

També ens preocupem d’oferir als lectors i jugadors la possibilitat de compartir les seves experiències. La nostra vocació no és només la d’editors o distribuïdors de jocs i llibres. Creiem que allà fora hi ha gent com nosaltres. Persones per a les quals existeix una connexió lògica entre un torneig de Màgic, una partida de rol, una tarda llegint fantasia heroica i un bon àlbum de còmic franc belga. Ens esforcem a conèixer les seves opinions i els seus gustos per donar-los el que esperen.

Serem uns romàntics, però creiem que hi ha un públic jove amb esperit crític. Nois i noies que fugen dels circuits convencionals d’oci i busquen alguna cosa més. Ens agrada creure que hi ha alguns adolescents que prefereixen associar-se i acostar-se, amb tota la innocència dels quinze anys, a demanar una subvenció a l’Ajuntament per crear un club de rol, en lloc de passar-se la tarda davant de la televisió o la consola de videojocs. Joves que viatgen cinc-cents quilòmetres per fer unes partides de Màgic sabent que no tenen cap oportunitat de guanyar un torneig. Gent que es mou per afició, per les seves ganes de conèixer a altres persones que gaudeixen amb les mateixes coses que ells, acudint a jornades de joc, a fires de còmic …

A Devir coneixem a aquests jugadors, a aquest públic lector del futur, a aquests entesos en cinema, en novel·la de gènere, en còmic americà i en jocs de tauler alemanys. Ens agraden, perquè som com ells. Freaks, si vols dir-nos així. Gent estranya en una societat que eleva als altars de la religió mediàtica l’esport professional, desarrelat de l’esperit de superació del Baró de Coubertin, i menysté els jocs de rol perquè no els entén, perquè tem tot allò que no sap controlar: la imaginació.

Ens agrada dir i pensar que nosaltres no només venem cartes. Que no només venem còmics, ni llibres, ni jocs. La nostra vocació és la d’oferir al nostre públic un entorn a mida. Volem que inverteixin el seu temps amb nosaltres, i per això intentem oferir-los els millors productes, o almenys aquells que també ens agraden a nosaltres. Jocs intel·ligents, publicacions interessants, i sobretot l’oportunitat de jugar-los, de comentar-los, de divertir-se i de fer amics.

La nostra esperança és que hi ha persones que busquen aquest nou format d’oci. Lluny del que els americans anomenen el “mainstream”, que fugen del pensament únic i prefereixen una tarda amb els amics davant el joc de tauler de “El Senyor dels Anells” que unes hores de botellón al carrer.

Potser tenim una forma diferent de veure les coses, és cert. Potser avui en dia les nostres propostes d’entreteniment s’allunyen del comú, és possible que siguin poc convencionals, però nosaltres les considerem les millors i les més intel·ligents.

En fi, això és Devir. Una empresa que gaudeix amb el que fa i que no pretén canviar el món, però a la qual li agradaria que hi hagués tant d’interès pels jocs i la novel·la de gènere com el que hi ha pel món de la faràndula. Perquè creiem que sense els freaks, sense còmics, sense el Rei Artur, sense Frodo Saquet i sobretot sense jocs, no hi ha futur.

Joaquim Dorca
Devir Iberia

https://devir.es/

Index